De eerste stap

Ben je ge├»nteresseerd of heb je nog vragen? Neem contact met ons op. Dan zullen wij alle vragen die je hebt beantwoorden. De coaches die nu huisverantwoordelijken zijn voor de bestaande huizen zullen contact met je opnemen.

 

Wat kost het?

De huur, de kosten voor gas, water en licht, maar ook de andere kosten die bij wonen horen betaal je gezamenlijk. De kosten voor de begeleiding kunnen uit het PGB worden betaald.

 

Hoe werkt het?

Als je op jezelf gaat wonen moet je altijd een contract tekenen met de huisbaas.  De reden van een contract tekenen is dat je gebruik maakt van andermans eigendommen. Om problemen en onduidelijkheden te voorkomen. Dit om prettig te leven in je woonomgeving.

In dit geval is GBA de huisbaas en maken wij het contract. Hier komen in te staan de duur, huisregels, de prijs en wettelijke verplichtingen en rechten.

Je betaalt de huur en andere kosten aan GBA. Wij rekenen af met de verhuurder en andere instanties. De huur is dus inclusief veel zaken.

 

Hoe lang mag ik daar blijven wonen?

Je tekent een contract voor drie jaar. Het is de bedoeling dat je leert om zelfstandig te wonen en daarna eventueel door kunt stromen naar je eigen woning als je dat wilt. Dit is echter niet verplicht. Maar wij denken dat je na drie jaar genoeg weet om zelfstandig te gaan wonen. De intensiviteit en duur van de begeleiding is ook afhankelijk hoe snel je zelfstandig woont en je plek vindt in de maatschappij. Kun je veel zelf dan is er weinig begeleiding, wil je nog veel hulp dan krijg je meer begeleiding. Dit spreek je zelf af met je coach. Als je na drie jaar besluit om te blijven wonen, krijg je een nieuw contract.