Tijdens de voorbereiding en het wonen krijg je begeleiding van een eigen coach. Deze coaches werken bij GBA. Hoe vaak je begeleiding nodig hebt en waarmee bepaal jezelf in overleg met je coach. De coaches kunnen je niet alleen begeleiden bij het leren zelfstandig te wonen, maar ook op je werk, je school, enzovoorts.

In het huis heb je een eigen kamer. De woonkamer, de keuken en de badkamer deel je met de andere bewoners. Het is de bedoeling van het project dat er in de gezamenlijke ruimtes ook samen gewoond wordt, dat je niet de hele tijd op je eigen kamer zit. Dat houdt in rekening houden met elkaar, afspraken maken. Ook daarin krijg je begeleiding.

Twee coaches van GBA zijn de huisverantwoordelijken. Zij houden regelmatig bewonersvergaderingen, letten erop dat het schoon blijft, dat iedereen zich aan de gezamenlijke afspraken houdt, enzovoorts. Je eigen coach kan je helpen om te zorgen dat jouw ideeën, zorgen of boosheid in de vergadering worden besproken zodat je altijd gehoord wordt. Met z’n allen zorgen wij dat het wonen leuk en gezellig wordt.

Tijdens het wonen neem je deel aan groepsbijeenkomsten die door GBA georganiseerd worden. Deze bijeenkomsten noemen wij “Brainsstorm”. In deze bijeenkomsten wordt er in groepsverband gekeken naar sociale situaties die voor iedereen zo gewoon lijken, maar voor elk individu toch weer anders is. Tijdens deze bijeenkomsten leer je hoe je daar mee om kunt gaan zonder dat je helemaal moet veranderen.